Module 5: Project Management, Veranderingsmanagement & Leiderschap

Tijdens deze workshop leer je de principes van Project Management kennen. Module 5 biedt een concreet kader om aan veranderingsmanagement te doen binnen jouw departement en/of onderneming. De noodzakelijke leiderschapsvaardigheden worden praktisch aangeleerd om bijvoorbeeld een veranderingstraject tot een goed einde te volbrengen en je onderneming daadkrachtig en resultaatgericht te leiden.

Nieuwe producten/diensten ontstaan in de onderneming vaak via interne projecten.

  • Hoe beslis ik om deel te nemen aan zo’n team?
  • Welke zijn de 10 fundamentele aspecten van succesvol Project Management?
  • Hoe bekom ik binnen de gekende “constraints” van scope/time/cost een kwaliteitsvol project?
  • Hoe begrijp ik de Project Calculus? Welke fouten mag ik niet maken als project leader?

De tweede lesdag behandelt een leiderschapsmodel dat zijn vruchten dagelijks afwerpt: situationeel leidinggeven. Na de theorie wordt gewerkt in rollenspelen en krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen leiderschapsprofiel. Uniek aan deze lesdag is dat je naar huis gaat met een werkbare tool en dat je meteen de aangeleerde skills zal kunnen toepassen in jouw bedrijfsomgeving.

Ook wordt er stilgestaan bij alle aspecten van “Change Management”. Aan de hand van het befaamde en tegelijk onmiddellijk toepasbare veranderingsproces van Kotter word je meegenomen in de 8 stappen van
succesvol veranderen.

Technieken die aan bod komen:

“Nu kan ik situationeel leiding geven met respect voor de carrière van mijn mensen. Ik weet ze te motiveren en leerde de 8 stappen van een werkend veranderingsproces.”

Patrick Mengé, divisiemanager

Building between bridges © 2017 - Steve Stevens & Davy Vercruysse - steve@ondernemenmetsteve.be

Uilenspiegelstraat 44, 8830 Hooglede - +32 477 19 25 99 - BE 0721717513